8-10 (català)

rata robinata

Títol: Rata Robinata,

pèls de tomata

(Edició revisada)

Idioma: Català

Il.lustracions: Mª José Aoiz

Editorial: Edicions del Pirata

Octubre 2006

La Robinata és una rata de color roig que viu a una claveguera on totes les altres rates són grises i això la converteix en la riota general. Sols hi ha dues rates que, d’amagat, encara li són amigues: la rata Postdata i la rata Desiderata.
La pobra Robinata fa tot el que pot per esdevenir grisa i assemblar-se a les altres, però no se’n surt. I llavors, amb gran espant per part seva, la Policia Ratonera la deté sense haver comès cap delicte, només perquè és de color roig i la tanquen a la presó més horrible del món ratonil: “La Lluentor Resplendent”.
Les rates dirigents de la seva claveguera -l’Excel·lentíssima Rata Honorata i la Molt Il·lustre Presidenta Rata Safata-de-Plata- havien signat el “Tractat de Justícia, Brutícia i Germanor” on es comprometien a no discriminar cap rata pel color dels seus pèls. Però, a l’hora de la veritat, no en fan cap cas, de l’esmentat tractat, i la rata Robinata tancada a la presó està a punt de morir.
Per sort, una rata periodista -la Chambourcié de Danon- s’assabenta del cas i demana ajuda internacional: els diaris, les cadenes de televisió, les rates i ratolins famosos -el Mickey Mouse, la Rateta que escombrava l’escaleta, el Ratoncito Pérez… Totes les rates del món escriuran cartes d’ànim a la Robinata i cartes de protesta als qui la mantenen presonera. S’organitzaran xerrades, manifestacions, macroconcerts… Ningú no s’aturarà fins que la rata Robinata no sigui alliberada.
Mobbing, racisme, males praxis politiques, amistat, lluita pacífica, implicació ciutadana, Amnistia Internacional.

.

.

rebigotis

Títol: Rebigotis

(Edició revisada)

Idioma: Català

Il.lustracions: Marta Montañá

Editorial: Edicions del Pirata

Abril 2012

Com és que la Minerva és tan insuportable amb tothom? I l’Antolí, per què ha hagut de marxar del séller on vivia amb els altres Ratonell? Heu vist mai un ratolí pirata ? I un ratolí vampir ? Sabeu per què hi ha tants núvols blancs pasturant pel cel? I la lluna, per què ara creix i ara minva? Us han caigut ja les dues dents del davant? I ja us han sortit les noves? Val més que sí, perquè hi havia una vegada una xiqueta que deia Minerva que…
Amistat, comportament, fer-se gran, actitud, familia, oficis.

.

.

Faroleta

Títol: Faroleta Pocallum

Idioma: Català

Il.lustracions: Norbert Lopez

Editorial: Columna

Octubre 1995

La Faroleta Pocallum és una estrella nova que té un petit problema: és massa petita, massa escarransida. Per aquest motiu algunes amigues creuen que tenen dret a posar-li el dit a l’ull. Un dia Faroleta és enviada a complir una missió que les altres estrelles rebutgen: il•luminar un pessebre perdut als afores d’un poblet, Betlem, en un platena llunyà anomenat Terra.al llunyà planeta Terra… Una història fantàstica que defensa el dret a la diferència.
Nadal, valentia, iniciativa, primer treball.

.

.

angels

Títol: Angels i la bruixeta

Idioma: Català

Il.lustracions: Mabel Ramos

Editorial: Edicions del Bullent

Desembre 1994

L’Àngels té vuit anys i mig, una amiga molt amiga que és diu Cinta Pinyol d’Oliva, un amic molt amic –el Pau Martí- que li agrada un munt, una enemiga a mort, l’Anna Mateu Cul de Fideu, una germana de deu anys prou insuportable amb uns peus enormes i una mare estalviadora que sempre li fa aprofitar la roba vella de la seva germana. Fins que un dia es troba una bruxeta al terrat i llavors…
Familia, quotidianitat, escola, fantasia.
(Finalista al IV Premi Carmesina de narrativa infantil 1994)
(Finalista al Premi Tirant Lo Blanc de narrativa infantil 1994)

.

.

witchie encanteri

Títol: La Witchie fa un encanteri
(Premi Carmesina de Narrativa Infantil)

Idioma: Català

Il.lustracions: Mabel Ramos

Editorial: Edicions del Bullent

Novembre 1995

La Marta Big Foot –la meva germana- i jo ens quedàvem un mes sense mare. Així mateix. Que fort! Qui es quedaria amb nosaltres? Finalment, l’encarregat de fer-nos de mainadera va ser el germà petit de la meva mare, el meu padrí, i mai no us podríeu imaginar un desastre més gros: cuinava fatal, bo ens deixava ni encendre la tele i feia els pithors entrepans del planeta. Ja no sabíem com fer per treure-nos-el de sobre quan la Whitchie va tenir una de les seves genials idees i…
Familia, quotidianitat, escola, fantasia.
(Guanyadora del V Premi Carmesina de Narrativa Infantil)

.

.

minifantasma

Títol: Fantasmàtic

Idioma: Català

Il.lustracions: Rosanna Crespo i Enric Soler

Editorial: Santillana (Alfaguara/Voramar)

Setembre 1995

Jeremies McBrut és el fantasma més brut i fastigós que hi ha i viu en un castell tan brut i fastigós com ell mateix, amb m,il aranyes i cint rats-penats. Li encanta ser brut fins que arriba una nova veïna, la senyoreta fantasmeta Anna Laneta, i s’enamora com un boig d’ella. Jeremies rep les carbasses més grosses de la seva vida, però no es rendeix, de cap de les maneres.
Enamorament, autoconfiança, amistat, superació.
(Finalista al 1er Premi Mediterraneo de Literatura Infantil i Juvenil)
(Finalista al XIV Premi de Narrativa Infantil i Juvenil “Guillem Cifre de Colonya”)

.

.

gegant

Títol: Contes per contar a un gegant

(En coautoria amb M. Escardó, C. Valriu, R. Ros, Ll Jiménez i A. Garcia-Castellano)

Idioma: Català

Il.lustracions: Lluís Filella

Editorial: Santillana Grup Promotor

Maig 2007

Sabeu que els gegants poden fer-se menuts, com nosaltres? Sabeu que només cal que els expliqueu un conte? En aquest llibre en trobareu un grapat.
Recull de contes respectant la variant dialectal de cadascú dels autors.
.

.

Anuncis