8-10 (castellà)

sos rubinata

Títol: SOS Rata Rubinata 

Idioma: Castellà

Il.lustracions: Albert Asensio

Editorial: Bambú

Abril 2008

“Rata Robinata, pèls de tomata” traduïda al castellà per la pròpia autora.

.La Robinata és una rata de color roig que viu a una claveguera on totes les altres rates són grises i això la converteix en la riota general. Sols hi ha dues rates que, d’amagat, encara li són amigues: la rata Postdata i la rata Desiderata.
La pobra Robinata fa tot el que pot per esdevenir grisa i assemblar-se a les altres, però no se’n surt. I llavors, amb gran espant per part seva, la Policia Ratonera la deté sense haver comès cap delicte, només perquè és de color roig i la tanquen a la presó més horrible del món ratonil: “La Lluentor Resplendent”.
Les rates dirigents de la seva claveguera -l’Excel·lentíssima Rata Honorata i la Molt Il·lustre Presidenta Rata Safata-de-Plata- havien signat el “Tractat de Justícia, Brutícia i Germanor” on es comprometien a no discriminar cap rata pel color dels seus pèls. Però, a l’hora de la veritat, no en fan cap cas, de l’esmentat tractat, i la rata Robinata tancada a la presó està a punt de morir.
Per sort, una rata periodista -la Chambourcié de Danon- s’assabenta del cas i demana ajuda internacional: els diaris, les cadenes de televisió, les rates i ratolins famosos -el Mickey Mouse, la Rateta que escombrava l’escaleta, el Ratoncito Pérez… Totes les rates del món escriuran cartes d’ànim a la Robinata i cartes de protesta als qui la mantenen presonera. S’organitzaran xerrades, manifestacions, macroconcerts… Ningú no s’aturarà fins que la rata Robinata no sigui alliberada.
Mobbing, racisme, males praxis politiques, amistat, lluita pacífica, implicació ciutadana, Amnistia Internacional.

.

.

Anuncis